GUIDEDE TURE

Kom med på besøg i værksteder, gallerier og butikker, når jeg guider
til dansk kunsthåndværk og design.

Se tidligere ture nedenfor og tilmeld dig nyhedsbrev for information om kommende ture

Designed by_MaxDanger_Weight of the world on our shoulders fair, Foto by goldsmithsfair_Guidet tur 1 af Christina Bizzarro

Omvisning den 21. & 22. August

I år blev Biennalen for Kunsthåndværk & Design vist i Ruinsalen på Koldinghus. På mine omvisninger fortalte jeg om de 24 udvalgte værker, der alle fortæller om ”det nye normale” under coronakrisen, og på hver deres vis svarer på spørgsmålet: ’Takeaway – hvad tager du med videre?’.

Det var gratis at deltage på omvisningerne, efter du havde betalt entré til Koldinghus.

Læs mere på museets kalender: her

 

TIDLIGERE TURE

Designed by_MaxDanger_Weight of the world on our shoulders fair, Foto by goldsmithsfair_Guidet tur 1 af Christina Bizzarro

TUR No 1.

På første tur i Smykkernes by oplevede vi fire forskellige gruppeudstillinger med stærke fortællinger. Første stop var i Emquies-Holsteins hyggelige værkstedbutik og dernæst videre til værkstedsfælleskabet i Naboløs. Kort derfra besøgte vi Kasia Gasparskis butik og afsluttede turen ved smykkegalleriet Goldfingers. Alle viste smykker, der forholdte sig fortolkende til temaet ”En dronning værdig”.

 

TUR No 2.

På denne tur kom vi vidt omkring i Smykkernes by. Turen startede med udstillingen, ”She Lives in Glass House”, der viste eksperimentelle smykker i Jørgen Carlo Larsens Pavillon. Derefter besøgte vi smykkebutikken NO.99, hvor Karen Fly og Lene Hald bød os varmt velkommen. På den anden side af Gothersgade gik turen videre til Else Nicolai Hansens lille ”sølvpavillion” og til sidst de tre dygtige guldsmede i Gl. Mønt 37.
Æske: For the Queen, Lavet af: Else Nicolai Hansen, Foto af: Else Nicolai Hansen, Guidet Tur 2 af Christina Bizzarro
Broche: "Elsker, Elsker ikke", af Kim Buck 2007, Foto: Anders Sune Berg, Guidet tur 3 af Christina Bizzarro

TUR No 3.

Turen var et sandt overflødighedshorn af guldsmede og smykkekunstnere, der udstiller under Smykkernes by på tre forskellige smykkegallerier med et bredt udvalg af smykker og objekter. Vi besøgte blandt andet: galleri bærbart ved Trine Trier, The Most Secret Gallery ved Kim Buck og til sidst Mette Saabyes forgyldte butik.

TUR No 4.

Vi startede turen med den lille fine gruppeudstilling på Bodil Binners værksted og showroom. Herefter drog vi videre til Kongelig Hofleverandør A. Dragsted, der fortalte om familiens spændende historie og udvikling indenfor guldsmedefaget.
I Bredgade besøgte vi endnu en gruppeudstilling hos Lars Glad, og sluttede turen ved Galleri MONTAN, der udstillede storslået sølvtøj. Det var en imponerende oplevelse af bredden indenfor smykkekunst og sølvtøj.

Korpus af Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen, repræsenteret af Galleri MONTAN, Foto af Anders Bøggild, Guidet tur 4 af Christina Bizzarro
Broche: "Elsker, Elsker ikke", af Kim Buck 2007, Foto: Anders Sune Berg, Guidet tur 3 af Christina Bizzarro

TUR No 5.

Da turen gik til Smykkernes by på Vesterbro, startede vi hos Karina Noyons og Camilla Prasch, der havde lavet Concept Hangout for Jewellery. Derefter drog vi videre til Christine Bukkehave og Marc’ Harit, hvor perlen var i centrum for deres samarbejde. Hos Fie Bodenhoff så vi gruppeudstillingen Kongeblå i deres flotte nye butik og værksted, og turen sluttede ved guldsmed Charlotte Larsen, der passioneret fortalte om sit arbejde med tidsløse og klassiske smykker.